Levylautakunnan päätöksiä

Muistiin merkitsi Petteri

25.5.2011

Kukapa sen kissan konepellille nostaisi ellei kissa itse...Viime lauantaina yhtyeen Cavén Tähtinen Rinne Laakso kappale Kissa konepellillä päätyi YLE Radio Suomen Levylautakunnan levylautaselle ja oli raadin mielestä kolmanneksi paras biisi.

Kissa konepellillä by CavenTähtinenRinneLaakso

Olo oli jokseenkin surrealistinen kun kuuntelin ohjelmaa YLE Areenasta. Mukana raadissa oli sentään itse Jake Nyman, jonka Onnenpäivää, Kovan päivän iltaa ja muita legendaarisia ohjelmia seurasin aikoinaan paljonkin. Ja vieläkin on hyllyssäni samaisen herran toimittama Rocktieto-kirjasarja, josta ammensin tietoa artisteista, joista Jaken mielestä oli syytä jotain tietää, kauan ennen internettiä.

Raadin toinen jäsen, nyttemmin lähinnä Menneisyyden vankina tunnettu Freeman oli lapsuuden sankareita hänkin. Ajetaan tandemilla, Osuuskaupan Jane sekä Kaksi lensi yli käenpesän soivat tiuhaan kasettisoittimessani 70-luvun puolivälissä. Raadin kolmantena jäsenenä istui Juha-Pekka Sillanpää. Ohjelmaa toimittaa Euroviisuistakin tuttu Tarja Närhi.

Lautakunnan kommentit olivat näin lauluntekijän näkökulmasta vähintäänkin kiinnostavia, samalla hämmentäviä. Raati löysi biisistämme monia sellaisiakin asioita, joita ei itse ole tullut lainkaan ajatelleeksi. Eikä siinä mitään, kukin tulkitkoon tavallaan, ei ole olemassa vääriä tulkintoja.

Bändimme nimi herätti raadissa hilpeyttä. Siitä kuulemma huomaa, että mikään iso levy-yhtiö ei ole kuvioissa mukana. Oikein meni tämäkin tulkinta! Lopputuloksena oli siis kunniakas pronssimitali. Voiton vei Anne Mattila ja kakkoseksi tuli Suvi Isotalo. Terkkuja kaikille kilpakumppaneille!

Levylautakunnan arviot ja tiivistetyt kommentit löytävät YLEn sivuilta. Tätä kirjoitettaessa ohjelma on vielä muutaman päivän kuunneltavissa myös YLE Areenalta.

 

PS1. Samana lauantaina soi Radio Suomessa myös toinen biisimme “Vangiksi jäin” Josper Knutasin toimittamassa ohjelmassa “Kerro pieni tarina”. Sekin löytyy YLE Areenasta vielä hetken.

PS2. Lue myös tämä tuore Tero Honkasalon kirjoittama levyarvostelu: http://www.levyarvostelut.fi/levy/2025/syvia-uria/

 

 

Kaikki uutiset ja tarinat

Levylautakunnan päätöksiä